Select Page

Month: December 2013

многу здравје, успех како и добар и пријатен зимски распуст на учениците им посака градоначалникот Мехмеди

Градоначалникот, Мукрем Мехмеди на последниот ден од оваа учебна година ги посети сите училишта во нашата општина. Градоначалникот разговараше со професорите за условите во училиштата, за надминување на евентуалните недостатоци за вложување во иновации во образовниот систем, а на сите ученици подарувајќи им новогодишни поклончиња им упати честитки за поуспешна нова 2014 година посакувајќи им многу здравје, успех како и добар и пријатен зимски распуст. „Среќен сум што денеска денот ни започнува со дружење со овие прекрасни деца . Како Општина секогаш се грижиме да правиме добри дела и да дадеме пример до другите дека овие наши деца се...

Read More

градежните активности

Општина Маврово и Ростуша продолжува со градежните активности за подобрување на локалната патна и комунална инфраструктура на нејзината територија. Викендов доброто време даде можност да се продолжи со поплочување со бекатон плочки на улица во населеното место Ростуша. Вакви градежни активности за поплочување и реконструкција на сервисни улици во изминатиот период финишираа на повеќе локации во нашата општина, исто така со градежни работи ќе се продолжи и во наредниот...

Read More

Потпишан договор за изградба на улично осветлување

Министерството за финансии и Општина Маврово и Ростуша денеска потпишаа договор за финансирање на проектот „Изградба на улично осветлување на две секции од регионалниот пат П-409 Маврово-Дебар во вредност од 6.426.634 денари. Средствата се обезебедени преку Проектот за подобрување на општински услуги МСИП кој го спроведува Министерството за финансии заедно со локалните власти, со финансиска поддршка од Светска банка. Проектот предвидува набавка и изградба на јавно улично електрично осветлување на две секции од регионалниот пат Маврово-Дебар кои се наоѓаат на територијата на општината Маврово Ростуше. Првата локација ги поврзува населените места Ростуше, Велебрдо и Требиште каде во тек е...

Read More

Донесен буџетот на Општина Маврово и Ростуша за 2014 година

Донесен буџетот на Општина Маврово и Ростуша за 2014 година кој е развоен и проектиран во интерес на сите граѓани. Советот на Општина Маврово и Ростуша во општинската сала за состаноци расправаше по единаесетти пат по девет точки кои се најдоа на дневен ред. Во интерес на граѓаните сите точки беа детално разгледани и прифатени. На почетокот на седницата по широка дебата беше донесенa предлог-одлука за извршување на буџет на Општина Маврово и Ростуша за 2014 година. Вкупните приходи во буџетот за 2014 година на Општина Маврово и Ростуша се проектираат во износ од 159.101.500 денари. Советниците ја усвоија...

Read More

Сменети прозорите во училиштето во аџиевци

Директорот на ОУ Блаже Конески, Амзо Ахмедоски во соработка со Градоначалникот, Мукрем Мехмеди и Советот на Општината целосно се сменети прозорите и вратите во ПОУ во с. Аџиевци со што се постигна очекуваната енергетска ефикасност, односно полесно затоплување на просториите на училиштето. Ова е уште еден доказ дека се води сметка за подеднакво подобрување на условите за настава на сите ученици во сите училишта на територијата на локалната...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking