Select Page

Month: October 2013

Стручен тим од евн-македонија на средба со граѓани во нашата општина

За решавање на проблемите на нашите граѓани кои ги имаат со ЕВН-Македонија, како што беше договорено помеѓу Градоначалникот, Мукрем Мехмеди и членот на УО на ЕВН-Македонија,Игор Гиевски секоја последна среда од месецот во просториите на Општината, на работна средба со претставници на месните заедници како и граѓани од нашата општина приствуваше стручен тим од ЕВН-Македонија предводена од Биљана Поцкова раководител во одделот за продажба и оператива, Веле Танески раководител на едделот за оддржување мрежа при ХЕЦ- Струга како и претставници од правниот оддел од ЕВН-Македонија чија обврска е да изнајдат решенија за сите проблеми кои ги имаат нашите граѓани...

Read More

Tуроператори и новинари од Украина во посета на Мавровско-Реканскиот регион

Група туроператори и новинари од Украина во организација на Aмбасадорот Спасеноски и со поддршка на ХОТАМ и АППТРМ ја посетија Нашата Општина. Во хотел Алпина беше организирана средба помеѓу Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди и директорот на НП Маврово, Онер Јакупоски со гостите од Украина, на која средба Градоначалникот, Мехмеди ги запозна гостите од Украина со капацитетите и можностите за сместување исто така беа запознаени со можностите за сите алтернативни форми на туризам кој го овозможува Мавровско-Реканскиот регион. Групата туроператори и новинари од Украина беше воодушевена од патувањето покрај река Радика, една од реките со најубав...

Read More

Проект за Подобрување на Општински Услугите – МСИП Objava -Mavrovo Rostushe

Objava -Mavrovo Rostushe Република Македонија Проект за Подобрување на Општински Услугите – МСИП Кредит Бр. 7699-МК                                                               MSIP-NCB-026-12 1.     Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 Јануари, 2010 година (печатено издание) и објавена  електронски на 06 Јануари, 2010 година.   2.    Република Македонија доби кредит од Меѓународната Банка за Обнова и Развој (IBRD), за спроведување на Проектот за подобрување на општински услугите (МСИП) и има намера дел од добиените средства од овој кредит да ги искористи за плаќања по договор за...

Read More

средба на бизнис платформа

 Во организација на Сојузот на стопански комори денеска во Маврово беше промовирана бизнис платформа во рамки на ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Албанија. Свое обраќање имаше министерот за локална самоуправа Тахир Хани, евроамбасадорот Аиво Орав, претседателот на ССК Златко Калеников, кој со градоначалниците на Маврово и Ростуше, Мукрем Мехмеди, на Тетово, Теута Арифи, на Гостивар, Невзат Бејта, на Боговиње, Хазби Идризи, и на Јегуновце, Тони Коцевски, потпишаа Меморандум за разбирање помеѓу ССК и Општините во Полошкиот регион за поддршка на бизнис платформата. Платформата ja сочинуваат мали и средни претпријатија, општини и други локални организации од полошкиот регион,...

Read More

Последната Форумска Сесија

Во домот на култура во с. Ростуша, Градоначалникот, Мукрем Мехмеди учествуваше на шестата форумска сесија со претставници од Центарот за Институционален Развој (ЦИРа) и претставници од месни заедници од повеке населени места од нашата општина. На последната форумска сесија градоначалникот, Мехмеди ги презентираше трите проекти: 1. Реконструкција на потпорен ѕид на улица во долно маало во с. Ростуша, и поставување на заштитна мрежа и ограда на локален пат за с.Требиште. 2. Изградба на трибини на спортско игралиште во ОУ “Денче Дејаноски” 3. Набавка и поставување на двокрилни корпи за отпадоци по населени места на територијата на општината. Кои беа...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking