Select Page

Month: August 2013

Еднодневен Спортско Рекреативен Турнир

Општина Маврово и Ростуша на ден 25.08.2013 година (недела) во спортската сала која е дел од спортско рекреативниот центар Радика ке организира еднодневен спортско рекреативен турнир на генерации на кој турнир ќе учествуваат учесници од сите населени места и од сите генерации. Од 14 до 16 часот ќе се играат натпревари од помладите генерации а после 16 часот учество ќе земаат нашите спортисти на кои како општина а пред се како жители од овој регион многу им должиме поради промовирањето на нашиот спорт во минатото. За подетални информации може секој да се обрати во административниот центар на општината во...

Read More

Премиерот Никола Груевски заедно со Градоначалникот Мукрем Мехмеди

Премиерот Никола Груевски заедно со Градоначалникот Мукрем Мехмеди ги посетија реканските села Ростуше, Скудриње, Требиште, Велебардо, Јанче и Жировница каде имаа средба со граѓаните од овој долнорекански регион кој е печалбарски и во изминатите неколку децении од него се отселиле околу 40 отсто од жителите. На средбата со долнореканците, Премиерот Груевски и Градоначалникот Мехмеди имаа можност да се запознаат со секојдневните проблеми што ги тиштат граѓаните од овој крај како и разговараа за можен повраток на спечалениот капитал од странство да го инвестираат во овој крај отворајќи можности за нови работни места. Тие ги посетуваат родните огништа токму во...

Read More

Свечено ја отворија првата повеќенаменска спортска сала

Покрај течението на реката Радика, во Општина Маврово-Ростуше денес Претседателот на Влада, Никола Груевски и Градоначалникот на општината, Мукрем Мехмеди свечено ја отворија првата повеќенаменска спортска сала, која е дел од проектот на Агенцијата за млади и спорт за изградба на 35 спортски сали и 50 фудбалски игралишта. Планирано е таа да биде дел од поголем спортско рекреативен центар „Радика“, за кој локалната самопуправа веќе има дефинирано план тој да се прави по пат на јавно-приватно партнерство. Претседателот на Владата наведе дека салата е лоцирана во центарот на регионот на Ростуше за тој да заживее и да им биде...

Read More

Претседателот на Владата на Република Македонија почитуваниот Никола Груевски

Претседателот на Владата на Република Македонија почитуваниот Никола Груевски и Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша почитуваниот Мукрем Мехмеди свечено ќе ја пуштаат во употреба спортската сала ” Македонија” Денес во 14 часот Претседателот на Владата на Република Македонија почитуваниот Никола Груевски и Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша почитуваниот Мукрем Мехмеди свечено ќе ја пуштаат во употреба спортската сала ” Македонија” во склоп на спортскиот рекреативен центар “РАДИКА” кој центар треба да прерасне во атрактивно место за спортско-рекреативен живот за сите наши сограѓани во наредниот период кој се наоѓа во близина на населеното место Ростуша. Откако ќе се пушти во...

Read More

Министерката за Внатрешни Работи, Гордана Јанкулоска и Градоначалникот, Мукрем Мехмеди на средба со граѓаните од с. Скудриње

Министерката за Внатрешни Работи, Гордана Јанкулоска и Градоначалникот, Мукрем Мехмеди на средба со граѓаните од с. Скудриње Министерката за Внатрешни Работи, Гордана Јанкулоска и Градоначалникот, Мукрем Мехмеди на средба со граѓаните од с. Скудриње, на која средба се отвори плодна дискусија на теми што имаат допирна точка и со нашите кои се наоѓаат на привремена работа во европските држави како и нашите граѓани кои живеат и работат тука. Од страна на неколку граѓани се укажа на проблем со кој се соочуваат при влез во нашата држава од преголеми гужви и предолго чекање на граничните премини при контрола на влез...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking