Select Page

Month: July 2013

Градоначалникот г-дин Мукрем Мехмеди учествуваше на средба со хотелско-угостителските менаџери во Маврово.

Градоначалникот г-дин Мукрем Мехмеди учествуваше на средба со хотелско-угостителските менаџери во Маврово. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша г-дин Мукрем Мехмеди учествуваше на средба со хотелско-угостителските менаџери кои егзистираат во нашата општина а која беше организирана под покровителство на Министерството за Животна средина и Просторно планирање, Националниот Парк „Маврово” и Општина Маврово и Ростуша. Градоначалникот Мехмеди во својот говор истакна дека овој регион треба да се развива сто побрзо со што би станал се подобро место за живеење за сите граѓани од нашата општина а за мене како градоначалник главен приоритет ми е создавање подобри услови за живот на...

Read More

Министерката Елизабета Канческа-Милевска и Градоначалникот Мукрем Мехмеди го посетија с. Требиште

Министерката Елизабета Канческа-Милевска и Градоначалникот Мукрем Мехмеди го посетија с. Требиште Благодарение на посветеноста во работата како и вредностите кои ги промовира градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша на г-дин Мукрем Мехмеди, нашата Општина стана се попосетена од страна на министрите од Владата на Република Македонија, се со цел да се дектектираат евентуалните проблеми кои го тиштат нашиот граѓанин, како и изнаоѓање на решенија за што побрзо решавање на истите. Министерката за Култура, Елизабета Канческа-Милевска заедно со градоначалникот Мукрем Мехмеди го посетија с. Требиште, каде што имаа средба со граѓаните од ова населено место. Одкако ги изслуша барањата и...

Read More

Градоначалникот Мукрем Мехмеди и Директорот на АФПЗРР Тони Димовски на средба со земјоделци во Ростуша

На иницијатива на градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша г-дин Мукрем Мехмеди, денес во просториите на административниот центар на општината во Ростуша на средба со нашите земјоделци, сточари, производители на земјоделски и млечни производи како и други заинтересирани наши граѓани, присуствуваа директорот на Агенцијата за Финансиска Поддршка во Земјоделството и Руралниот Развој г-дин Тони Димовски, претставници од Министерството за Земјоделство Шумарство и Водостопанство, како и претсавник на земјоделскиот инспекторат. Директорот на АФПЗРР, Тони Димовски во своето излагање на присутните ги запозна со намерата на Владата на Република Македонија за унапредувањето на земјоделството и руралната средина кој е голем предизвик...

Read More

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески и градоначалникот на Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди го посетија селото Ростуша

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески и градоначалникот на Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди го посетија селото Ростуша каде имаа средба со граѓани и директно беа запознаени со нивните проблеми, барања како и заедничко изнајдување на решенија за истите, со што би се подобрил животот во нашиот регион. Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески не го криеше задоволството од одличната соработка со првиот човек на нашата општина, градоначалникот Мехмеди како и заедничките заложби за довршување на веќе започнатите проекти како и за започнување на нови проекти кои треба да се реализираат во наредниот период се со цел...

Read More

Имотен лист и официјално се вади во нашата општина

Имотен лист и официјално се вади во нашата општина Општина Маврово и Ростуша во соработка со агенцијата за катастар на недвижности од денеска на граѓаните им нуди можност преку општинската администрација во нашата локална самоуправа да дојдат многу лесно и брзо до имотен лист не патувајќи по педесеттина километри до Гостивар како што беше тоа практика до денес. Канцеларијата за издавање на имотни листови во нашата општина ја отворија директорот на агенцијата за катастар на недвижности г-динот Славе Трпевски и градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша г-дин Мукрем Мехмеди. Градоначалникот Мехмеди меѓу другото изјави дека со ова на жителите на Општината им се заштедуваат и пари и време бидејки тука без поголеми турканици ќе можат да ја извадат соодветната документација. Како што најави директорот на агенцијата за катастар и недвижности г-дин Славе Трпевски, проектот електронски катастар успешно се спроведува на целата територија на Р....

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking