По немилиот настан кој се случи во Жировница во кој беше

опожарена куќа на еден наш сограѓанин, благодарение на Претседателот на Советот на Општината, Неџат Исмаили, добро организираноста на месната заедница и хумани жители на с. Жировница со помош дадена од институциите на Општината за нецели осум часови беше одстранат стариот опожарен и изграден нов кров на опожарената куќа со што се нормализираа условите за живеење на погоденото семејство од оваа несреќа.
Ова е уште еден доказ за тоа какво население живее во нашата општина, секој наш граѓанин треба, и се гордее со хуманоста која ја имаат жителите на с. жировница.

zirov 5 nedzat zirov 2