Во утринската програма Ја сакам Македонија која се емитува на Сител Телевизија, Градоначалникот Мукрем Мехмеди упатувајќи покана до сите љубители на трки со велосипеди низ природа најави еден спектакуларен убав викенд во Маврово на кој учество се очекува да земаат гости како од земјава така и од многу други земји од сосесдтвото и пошироко.

Општината спремна да ги пречека и удостои сите оние кои овој викенд одлучиле да земаат учество на Маврово турата 2014 и да уживаат во убавините на Мавровско – Реканскиот крај и падини

mavrovo 2014 -1 mavrovo 2014те на Бистра.