На 22.08.2015 година (Сабота) ќе има традиционален избор на најубавата Мавровско – Реканска пита. Во 10 часот ќе има Пречек на гостите во с.Ростуше 11 часот Организирана тура за посета на водопадот Дуф 13 часот Дегустација, Избор и прогласување на најдобрата Мавровско-Реканска пита и доделување на награди во Кафе Бар – Центар Ростуше