Општина Маврово и Ростуше оваа година е дел од проектот „Топол Културен Бран„ фининсиран од страна на Министерство за Култура на Р. Македонија, со тоа што во рамките на истиот од страна на Општината ќе биде организиран и културен настан „Стенд ап„ комедија со Маријан Ѓорѓиески, кој ќе се одржи во Центарот на Ростуше на ден 30.07.2016 година со почеток во 21.00 часот. Се надевам дека и вие ќе бидете дел од овој настан.

Stand Up komedija