111 години од Илинденското востание и 70 години од Првото заседание на АСНОМ утре ќе бидат одбележани со народни собири на Мечкин Камен во Крушево и во Меморијалниот комплекс АСНОМ во кумановското село Пелинце.
По тој повод Владата на Република Македонија организира автобуски превоз од населените места:
Маврови Анови
Жировница
Ростуша и
Скудриње до Крушево.
9:00 часот е времето на поаѓање.
zname mkd