Традиционално и оваа година покровител на Рекреативната Маврово Тура и другите забавно рекреативни игри кои ќе бидат овој викенд во и околу Маврово и Мавровското езеро и падините на Бистра ќе биде Општина Маврово и Ростуше.
ПРОГРАМА ЗА 13.06.2015 (САБОТА)
– Професионална велосипедска тура (линкови за регистрацијаkondev@bikestop.com.mk; info@energi-cycling.mk)
– Kids corner настан со лулашки (катче за деца) – целодневна програма со содржини интересни за најмладите;
ПРОГРАМА ЗА 14.06.2015 (НЕДЕЛА)
– Рок бенд;
– Рекреативна тура околу Мавровско езеро со почеток од 11 часот;
– Посета на пештерата Шаркова дупка од 13 – 16 часот;
– Искачување на Бистра со жичарата на ски центарот Заре Лазарески.
aaa1