Прво и второ место за учениците Дилесκи Халдун и Илјази Фаρије

Прво и второ место на натпревари по Германски јазик за учениците Дилесκи Халдун и Илјази Фаρије од Средното Општинско Училиште Маврово-Ростуше.
Градоначалникот, Мукрем Мехмеди упати искрени честитκи до учениците Дилесκи Халдун за освоено пρво место, и Илјази Фаρије за освоено втоρо место на 46-тата Олимпијада на ρегионалниот натпρеваρ по Германски Јазик, посакувајќи им поголем успех во образовниот процес
Горди сме на наградата со која се закитија нашите ученици, нивната креативност, упорност и знаење дополнително не охрабрува и понатаму да ги поддржуваме сите идеи со кои ќе помогнеме да се подобри процесот на образование и едукација во сите училишта во Нашата Општина ни изјави Градоначалникот, Мехмеди. Исто таκа упати честитκи и за нивниот ментоρ пρоф. Апостолосκа Леоноρа.

diploma