По повод рамазанските пости локалната самоуправа организираше „ИФТАР“ на кој ифтар градоначалникот Мукрем Мехмеди имаше можност со сите верски водачи од нашите населени места да поразговара за сите евентуални предизвици кои може да се соочиме во иднина, а воедно и им се заблагодари за одличната досегашна соработка што ја има локалната самоуправа со верските одбори како и за вложениот труд на имамите за да имаме хармонија во животот меѓу луѓето во нашиот регион без разлика на која религија и припаѓаат. На ифтарот беа поканети и верски лица од манастирот Јован Бигорски.

iftar