Во рамките на спортските активности што се одржуваат по повод 4-ти мај, Денот на Општина Маврово и Ростуше, денес на игралиштето пред СОУ „Маврово-Ростуше“ се одржа турнир во мал фудбал, на кој учествуваа учениците од прва до четврта година.

Победник на турнирот е екипата на трета година, која во финалето беше подобра од екипата на четврта година.

mir1