Во мое лично име и во име на Советот и администрацијата на Нашата Општина Нека во новата 1436 хиџретска година ви се остварат сите желби, многу здравје, среќа и радост во вашите домови, слога и разбирање меѓу нас, напредок и благосостојба како и соединување на нашите срца кон правење добри дела! Среќна нова 1436 хиџретска година за сите мои пријатели, другари, роднини, соработници, за сите муслимани жители на Општина Маврово и Ростуша, наши браќа, сестри, роднини и пријатели кои се на привремена работа во странство, за сите муслимани ширум светот.

Градоначалник на
Општина Маврово и Ростуша
Мукрем Мехмедиhicretska