Дозволете ми во мое лично име во името на Советот и граѓаните на Општина Маврово и Ростуша, на сите припаднички на понежниот пол да им го честитам овој празник посакувајќи им многу здравје , успех, одважност, среќа, храброст, што поголемо единство и што поголем жар и енергија во се што прават , бидејќи најпосле ова е милениум на жената и единствено со здрава свест и совест на секоја една жена може да се остави трага достојна на целото човечанство! Нека денешниот ден, но и сите останати во годината Ви бидат исполнети со внимание, почит и љубов од Вашите најблиски.

image