До граѓаните на Општина Маврово и Ростуша, нашите браќа, сестри, роднини и пријатели кои се наоѓаат на привремена работа во странство и сите муслимани ширум светот

 

Во мое лично име и во име на Советот и администрацијата на Нашата Општина

Нека АЛЛАХ ги исполни вашите домови со радост, вашите срца со добрина, вашиот живот со здравје и среќа, денес, утре и секој ден. Курбан Бајрам мубарек олсун за сите мои пријатели, другари, роднини, соработници, за сите муслимани жители на Општина Маврово и Ростуша, наши браќа, сестри, роднини и пријатели кои се на привремена работа во странство, за сите муслимани ширум светот.

Градоначалник на
Општина Маврово и Ростуша
Мукрем Мехмеди

bajram