Директорот Виктор Митрески заедно со вработените и учениците од ОУ Денче Дејаноски од Маврово, после реализирањето на наставната работна програма, расчистувајќи го сметот од повеќе локации во населеното место Маврово ги завршуваат последните подготовки во пресрет на утрешниот ден на кој ќе се спроведе есенската акција за садење дрво под мотото “засади здравје – засади здрава иднина”.
27noemvri_mavrovoirostuse-2

На повеќе локации на територијата на нашата Општина предвидено е да се засадат над 1000 садници од даб и багрем на која акција ќе учествуваат Градоначалникот, Мукрем Мехмеди претседателот на совет Неџат Исмаили, Директорите, вработените и учениците од Средното и Основните училишта, вработените во Општината како и Директорот и вработените од ЈКП-Маврово.

27noemvri_mavrovoirostuse