Select Page

Огласи

Огласи

ПОВИК ДО ПРИМАТЕЛИТЕ НА ПОМОШ

Општина Маврово и Ростуше ги известува сите заинтересирани лица кои сакаат да ги користат услугите од програмата „Општинско – корисна работа“, со која се предвидува мобилен тим да врши услуги (набавка на основни продукти за хигиена и исхрана, препишување и набавка на лекови, плаќање сметки, придружба на лекар или некоја друга институција по потреба, заедничка прошетка и дружење) на стари изнемоштени лица и лица со попречености. Заинтересираните лица да се пријават во просториите на општина Маврово и Ростуше најдоцна до 29.06.2022 год. (среда). Оваа активност се реализира преку проектот „Социјални услуги за сите“, со којашто се опфатени 55 крајни...

Ј  А  В  Е  Н     П О В И К

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Маврово и Ростуше, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2022 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РСМ, на ден 08.06.2022 година се објавува: Ј  А  В  Е  Н     П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Општинско-корисна работа, проект  “ХУМАНА ОПШТИНА”  за работно ангажирање со скратено работно време од 9 (девет) месеци заради стекнување на вештини и постепено вклучување на пазарот на труд, да се пријават во Агенција за вработување - Центар...

КОНКУРС

КОНКУРС за доделување на еднократен финансики надомест на редовни и вонредни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2021/2022 година Конкурс-convertedDownload Барање за вонредниDownload Барање за завршен прв циклус на студииDownload Барање за редовни...

ЈАВЕН ОГЛАС, ОДЛУКА

ЈАВЕН ОГЛАС И ПРИЈАВА ЗА ОБЈАВА НА ВЕБ СТРАНАТА НА ОПШТИНАТА ЈАВЕН ОГЛАС И ПРИЈАВА ЗА ОБЈАВА НА ВЕБ СТРАНАТА НА ОПШТИНАТА Download ОДЛУКА За вршење избор на кандидат по јавен оглас за вработување...

КОНКУРС за учество на обуки

Konkurs_Mavrovo RostusheDownload Фондација ЦЕЕД Македонија објавува конкурс за учество на жени од Општина Маврово Ростуше на обуки за развој на следниве вештини и знаења: Развој на бизнис идеја и бизнис план, Претприемништво и менаџерски вештини, Дигитален маркетинг, онлајн продажба и употреба на дигитални технологии. Обуките се спроведуваат како дел од проектот на UN Women “Промовирање на родово-одговорни политики и буџети: кон транспарентно, инклузивно и отчетно управување во Република Северна Македонија”, финансиски поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка и Шведската агенција за меѓународна соработка и развој - СИДА. Заинтересираните кандидатки кои ги исполнуваат критериумите за учество можат да аплицираат за една или повеќе од следните обуки во нивната општина: Тема, времетраење и број на учеснички Критериуми за учество   Дигитален маркетинг, онлајн продажба и употреба на дигитални технологии   2 дена онлајн   2 учеснички     - Невработена, или - Има идеја за започнување на сопствен бизнис...

Tender for purchasing of off road Vehicle

. A- Instruction to tenders and tender form to be completed and submitted by tenderer a14_declaration_honour_enDownload a14_declaration_honour_en.docDownload c4f_annexiitechspeciiitechoffer_en.doc bez nosilkaDownload c4g_annexivfinoffer_en.docDownload c4l_tenderform_enDownload c4o1_fif_en.pdfDownload c4o2_lefcompany_enDownload E_1_Provisional-and-final-acceptanceDownload -------------------------------- c2_contractnotice_en.docDownload c4b_itt_en.docDownload B- Draft contract special conditions annexes c4c_contract_en.docDownload c4d_specialconditions_en.docDownload c4e_annexigc_en.pdfDownload c4f_annexiitechspeciiitechoffer_en.doc bez nosilkaDownload c4g_annexivfinoffer_en.docDownload c4o1_fif_en.pdfDownload c4o2_lefcompany_enDownload E_1_Provisional-and-final-acceptanceDownload C- Further information c4j_admingrid_enDownload...

Tender for Creation of Visitor Center

Општина Маврово и Ростуше го отвора овој повик за учество на тендер Volume 1 a14_declaration_honour_enDownload Download d4j1_fif_enDownload b8o1_admingrid_simp_enDownload d4j3_lefcompany_enDownload ds4k_techofferform_4dot6dot3_simpl_enDownload ds2_contractnotice_simpl_enDownload ds4b_itt_simpl_enDownload ds4c_tenderform_simpl_enDownload ds4i_selectionformfinancial_4dot4_simpl_enDownload ds4k_selectionformtechnical_4dot6dot5_simpl_enDownload ds4k_techofferform_4dot6dot2_simpl_enDownload Form 4.3_Power of attorneyDownload Volume 2 d4p_annexgc_enDownload ds4n_contract_simpl_enDownload ds4o_specialconditions_simpl_enDownload Volume 3 d4u_techspec_enDownload MAVROVO ROSTUSHE MKDownload MAVROVO ROSTUSHE ENDownload Volume 4 4ds4w_finoffer_4dot2_simpl_enDownload Volume 5...

Соопштение

Почитувани, Во табелата подолу се наведени сите лица кои заклучно со 07.03.2021 година се пријавиле на конкурсот за Учество во својство на реонски инструктор/реонски попишувач на Пописот на населението, домаќинствата и становите на Република Северна Македонија за 2021 година. За таа цел, на ден 11.03.2021 (четврток) во10 и во 12 часот во просториите на СОУ Маврово и Ростуше, со адреса во Ростуше ќе се одржи тестирање за реонски инструктори и попишувачи. На тестирањето задолжително е носење заштитна маска КН 95 како и потребните документи наведени во кокурсот.  Amir Imeri Xhemil Bedrija Sejdiu Bajram Gezim Shaqiri Xheladin Hasib Rashiti Shaban Hesat Rashiti Shaban Sami Rashiti Minir Seldina Aliju Zafer Selmin Ibraimi Sadula Semire Ejupi Ersan Shenol Ramadani Izet Tasim Asani Redzep Zuhra Ademi NurizijaIdrizi Авмет салију Зидија Александар Костиќ Томислав Арзије Јонузи Мусо Ашмет Изеири Идриз Билге Сезаир Авни Вахида Селмани Ешреф Енес Муратоски Невзат Ермин Лазими Исењ Есмин Амети...

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking