Акција за собирање на хуманитарна помош за настраданите од поплавите во Босна и Србија успешно беше спроведена и во многу региони во Р. Италија од страна на нашите сограѓани кои се на привремена работа во оваа држава.

Со оваа хумана акција Реканскиот народ уште еднаш потврди дека е хуман и дека незнае за разлики по било каква основа.
А ние како институција сме горди што сме дел од вака хуман народ и укажуваме голема благодарност за успешно завршената хуманитарна акција до целата дијаспора во Р. Италија. 

hum1 hum2 hum3 hum4 hum6 hum7