Повереникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски имаше работна средба со Зам. Министерот на Труд и Социјална Политика Енвер Хусеин.На средбата беше разговарано за меѓусебната соработка и реализирање на заеднички проекти со кои ќе се подобрат условите за нашите граѓани.