Министерката Елизабета Канческа-Милевска и Градоначалникот Мукрем Мехмеди го посетија с. Требиште
Благодарение на посветеноста во работата како и вредностите кои ги промовира градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша на г-дин Мукрем Мехмеди, нашата Општина стана се попосетена од страна на министрите од Владата на Република Македонија, се со цел да се дектектираат евентуалните проблеми кои го тиштат нашиот граѓанин, како и изнаоѓање на решенија за што побрзо решавање на истите.

Министерката за Култура, Елизабета Канческа-Милевска заедно со градоначалникот Мукрем Мехмеди го посетија с. Требиште, каде што имаа средба со граѓаните од ова населено место.
Одкако ги изслуша барањата и предлозите на граѓаните сто се поврзани со културното наслество како и прашања од други свери од животот, Министерката Елизабета Канческа-Милевска искажа големо задоволство од постигнатите успеси на градоначалникот Мехмеди кој преку проектот летен културен бран успешно ја промовира нашата општина пред очите на јавноста со што бенифит ке имаат нашите туристички капацитети, општината а пред се нашите граѓани кои преку разни ангажирања ке си го најдат местото каде што полесно ке дојдат до подобра егзистенција зо својот живот.
Градоначалникот Мукрем Мехмеди, ја објасни намерата на локалната самоуправа која има за цел старата болничка зграда која се наоѓа во с. Ростуша а е под заштита на министерството за култура како културно наслество, која преку реновирање а со зачувување на автентичноста на објекотот да биде административен центар на локалната самоуправа, за што доби целосна поддршка и од министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска.

kancevska 1 kancevska