Во организација на градоначалникот на општина МАВРОВО И РОСТУША г-дин МУКРЕМ МЕХМЕДИ денес по петти пат се одржа манифестацијата МАВРОВО ТУРА на која учествуваа над 1000 велосипедисти од нашата држава како и од Германија, Бугарија, Србија, Косово, Холандија, и Русија . Градоначалникот МУКРЕМ МЕХМЕДИ искажа голема благодарност до сите учесници како и до сите оние кои помогнаа да оваа манифестација биде успешно реализирана. Општината МАВРОВО И РОСТУША во соработка со многу приватни фирми, хотели од целата наша држава награди многу учесници на овој велосипедски маратон со разно разни награди.

cycletour2

Целта, како што истакнa градоначалникот Мукрем Мехмеди, е да се промовираат убавините на Мавровско-Реканскиот крај, да се стимулира развојот на општината и на велосипедските и пешачките ентузијасти да им се овозможи да уживаат во убавата природа.

– Македонија е прекрасна земја полна со убавини, со прекрасна природа и таа има многу да понуди. Затоа мислам дека тие треба да се чуваат и промовираат истакна градоначалникот на општина Маврово и ростуша г-дин Мукрем Мехмеди.

cycletour1cycletour3