По повод светиот муслимански месец Рамазан, општина Маврово и Ростуше организраше ифтарска вечера на која присуствуваа претставници на муфтиството на ИВЗ – Гостивар предводена од муфтијата Х. Сабахудин Зендели, имамите и верските лица од општината, Господин Доситеј од Бигорскиот Манастир, советниците од општината како и локалните функционери од општината.
Нека нашиот Господар Аллах џ. ш. ги прими постот и нашите молитви.