Врз основа на резултатите од изборите за градоначалник на општина Маврово и Ростуше одржани на 20.08.2022 година претседателката на општинската изборна комисија за Маврово и Ростуше на ново избраниот градоначалник Медат Куртовски му го додели уверението за избран градоначалник на општина Маврово и Ростуше.
Честитки за градоначалникот Медат Куртовски со желби за успешна работа во иднина.