Во рамките на проектот “Македонија без отпад-2015″, Општина Маврово и Ростуше, ЈКП-Маврово, НП- Маврово во партнерство со Министерството за Животна Средина и просторно планирање и оваа година продолжија со реализација на проектот “Македонија без отпад-2015″. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди, вработените во општината, учениците и професорите од Средното Општинско Училиште, основните училишта, вработените од ЈКП-Маврово, НП – Маврово, невладиниот сектор како и многу граѓани кои живеат во Нашата Општина масовно се вклучија во расчистување на својата околина низ сите населени места, исто така се расчистуваа патниот правец од Ростуше до Требиште, со механизација се исчисти смет од местото викано ”на станица” како и многу места каде што предходно беше лоциран отпад. Како резултат од оваа еколошка акција се себраа неколку тони отпад кој отпад, дежурните екипи на Јавното Комунално Препријатие “Маврово” го транспортираше до депонијата за отпад.
eko2 eko4 eko 1 eko 3