До граѓаните на Општина Маврово и Ростуше и сите муслимани ширум светот.

Почитувани граѓани,
Во Мое лично име и во име на Советот и
администрацијата од Нашата Општина.

Светиот месец Рамазан, е месецот во кој се практикува постот, молитвата, споделувањето на храната и убавиот збор, месецот во кој се обединуваат семејствата, соседите и пријателите, се среќаваат познати и непознати, се споделуваат со нив желби за добро здравје, мир и спокој во нефсот и душата, среќа и благосостојба во домот за сите луѓе.
Нека Аллах ги исполни нашите домови со радост, нашите срца со добрина, нашиот живот со здравје и среќа, денес, утре и секој ден.
Рамазани Шериф Мубарек Олсун за сите мои пријатели, другари, роднини, соработници, за сите муслимани жители на Општина Маврово и Ростуше, за сите муслимани ширум светот.

Градоначалник на
Општина Маврово и Ростуше
Медат Куртовски