Градоначалникот Медат Куртовски потпиша договор за донација со господин Сафет Алили, претседател на хуманитарната организација Letzcare од Луксембург.
Оваа организација реализираше неколку донации во општината како и во неколку здравствени домови во нашата држава.
Градоначалникот се заблагодари во името на сите за целокупната донација што ја донираше оваа хуманитарна организација.