Со одлука на Владата на РМ, Министерството за Образование и Наука на Општина Маврово и Ростуша и додели движни ствари на трајно користење.
ping pong

Градоначалникот, Мукрем Мехмеди на Директорите на Основните Училишта од Нашата Општина за потребите на учениците за поквалитетно образование им додели пинг понг маса, околу 50 топки за одбојка, футбал, кошарка и ракомет, 8 бекгејмон дрвени табли, 8 шаховски табли, 8 домино сетови, 3 “Gues who adult” игри, дигитален фото апарат, ЛЦД проектор, торба и платно за проектор.
Ова е уште еден мал доказ дека Општината се залага за што поквалитетно образование на нашите деца.

proektor