Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски и представник на Конти Хидропласт од Гевгелија подпишаа договор вреден над 1 милион денари за набавка на одводни цевки 200 мм и 250 мм како и доводно црево 110 мм за потребите на повеќе населени места во Општината.
Општина Маврово и Ростуше во континуитет работи на решавање на проблемите со кои се среќаваат нашите сограѓани.