Градоначалникот Мехмеди главен спонзор за славата во с. Битуше По повод националниот празник Илинден а воедно и најголемата слава која се слави во с. Битуше токму на овој ден, градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша г-дин Мукрем Мехмеди како и сите овие години претходно одкако е прв човек на нашата општина е главен спонзор на овој настан кој традиционално се слави секоја година и е од големо значење за сите кои живеат на овие простори. Со овој чин уште еднаш се потврдуваат залагањата од страна на градоначалникот Мехмеди за поддршка на сите културни настани кои се дел од секојдневниот живот на нашите граѓани.

bituse 2