Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски учествуваше на промоцијата на локалните и регионални грантовни шеми кои се обезбедени преку Програмата за развој на Обединетите нации преку проектот Унапредување на општинското владеење финансиран од ЕУ во која Нашата Општина беше една од одбраните 30 општини кои ќе добијат грант од 26 000 евра за проект приоритетен за развојниот план на Нашата Општина.
На промоцијата присуствуваа и Министерот за Локална Самоуправа на РМ, Сухејл Фазлиу, Луиза Винтон постојан координатор на ОН и постојан преставник на УНДП, и Никола Бертолини, раководител за соработка на делегација на Европска Унија.