Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски одржа средба со Градоначалникот на Равена Мичеле Де Паскале и Советничката Лина Тадеи.
На средбата присуствуваа и Претседателот на Советот Алил Алили како и директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Фатон Асани, директорот на НП Маврово Самир Ајдини како и директорот на Агенцијата за иселеништво Никола Шалваринов.