Градоначалникот, Медат Куртовски на сите учители, просветни работници од Нашата Општина како и сите учители ширум светот им го честита 5’ти Октомври Светскиот ден на Учителот.
Во честитката Градоначалникот, Куртовски нагласи дека Општина Маврово и Ростуше вложува многу во почитувањето на личноста и интегритетот на Учителот исто така Општината сака да биде партнер со образованието, да соработува со целиот наставен кадар со што би се подобрил целиот образовен систем. Заедно би изградиле едно модерно општество, да изградиме младина со која Општината ќе се гордее во иднина. Да можеме со гордост да кажиме дека тоа беа нашите уценици кои ќе донесат позитивни промени во Општината и Нашата држава.