Во с. Жировница денес беше поставен камен темелник за нов паркинг простор.
Градоначалникот Медат Куртовски, Претседателот на Советот на Општината Алил Алили, Директорот на НП Маврово Самир Ајдини, Советници, Директори на јавни претпријатија, Имамите, Претставници и месно население од МЗ Жировница беа дел од овој важен настан за нашите сограѓани од с. Жировница.
Со оваа инвестиција која е финансирана од сопствени срества од буџетот на Општина Маврово и Ростуше ќе се реши еден голем проблем околу паркингот во ова село кое е најизразено во месец август кога доаѓаат нашите од Европските земји.
Аирлија да е!!