Градоначалник

Мукрем Мехмеди

mukrem_MiR

Роден 24.07.1970 година во с.Скудриње, каде заврши основно образование.Средно образование заврши во Гимназија Панче Попоски Гостивар.По професија е Дипломиран радиолошки технолог, диопломиран на Универзитетот Св.Климент Охридски во Битола, додека сега е постдипломец на Факултетот за Јавна администрација и политички науки на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Своето работно професионално искуство го стекна во Медицинскиот центар “Борис Канчески Гостивар и Здравствениот дом Др.Русе Бошковски Ростуше, каде беше и претседател на Управниот одбор. На локалните избори 2000 год. избран е за член на Советот на општина Ростуше. На локалните избори 2009 год. избран е за градоначалник на општина Маврово и Ростуша,а еден мандат беше и член е Управниот одбор на ЗЕЛС.На локалните избори 2013 година избран е по втор пат на истата функција.

Оженет и татко на три малолетни деца.

Download mp3