Модна недела во ОУ во Скудриње

Jan 30, 2014 by

Модна недела во ОУ во Скудриње
Учениците од Основното Училиште Блаже Конески од с. Скудриње во рамките на проектот Меѓуетничка Интеграција во Образованието кој проект го реализираат со меѓусебна соработка со Основното Училиште Кемал Ататурк од с. Пласница направија изведба на модна инспирација на традиционални носии од Мадедонско, Турско и Италијанското културно наслество.
Целта на проектот кој се спроведува втора година по ред е градење на подобар соживот и промовирање клима на заемно разбирање и почитување.
Проектот за меѓуетничка интеграција ќе се реализира до декември 2015 година во повеќе училишта во земјава.
sk 111 ou sk12 ou sk123 ou skud11

 

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3