Македонија без отпад 2013

Oct 3, 2013 by

Македонија без отпад 2013
“Македонија без отпад 2013”

Во рамките на проектот “Македонија без отпад-2013” Министерството за Животна Средина и просторно планирање, Асоцијацијата за чиста животна средина “Ајде Македонија” и Општина Маврово и Ростуша и оваа година продолжуваат со спроведување на проектот “Македонија без отпад-2013”. За таа цел во Средното Општинско Училиште, во Основните Училишта како и во соработка со невладиниот сектор во текот на оваа недела се вршеа едукативни предавања се со цел да се едуцираат и најмладите како и сите граѓани кои живеат во нашата општина. Целта на овие предавања е на 5-ти Октомври да се вклучат што поорганизирано и помасовно граѓаните и сите засегнати групи во расчистување на својата околина во сите населени места во нашата општина од отпадот што се наоѓа лоциран на несоодветни места.

ekoloska akcija

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3