Денес 14.07.2021 година после 24:00 часот ќе се изведува дезинсекција во сите населени места

Jul 14, 2021 by

Денес 14.07.2021 година после 24:00 часот ќе се изведува дезинсекција во сите населени места

Општина Маврово и Ростуше ги известува своите граѓани, дека денес 14.07.2021 година после 24:00 часот ќе се изведува дезинсекција во сите населени места.По предходно изготвен план за динамика на активности и техничка спецификација, дезинсекцијата ќе се врши со употреба на средство АКВАК-ОТРИНЕ 2ЕВ во концентрација пропишана од производителот во однос 100 мл/ 1л.Ги известуваме сите наши граѓани да превземаат мерки за заштита, со посебен акцент кон пчеларите да ги заштитат пчелните семејства, да не би дошло до несакани последици.

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3