Почитувани наши сограѓани, сакаме да ве известиме…

Apr 21, 2020 by

Почитувани наши сограѓани, сакаме да ве известиме…
Почитувани наши сограѓани, сакаме да ве известиме дека со допис од Владата на РСМ од 10.04.2020 година, општините и општинските кризни штабови не смеат да даваат дозволи за движење на никого.
Тоа значи дека дозволите и забраните за движење се регулирани на централно ниво, односно од страна на Владата и соодветните институции, што значи дека ние како општински кризен штаб не сме дале дозвола за движење на никого, вклучително и на лицата што се спомнуваат во некои коментари..
На регионалниот пат, кај што е клучката за влез во манастирот, има 24 часовна полициска контрола, од полициска станица Ростуше ни е потврдено дека ниту еден граѓанин нема влезено во манастирот од 16:00 часот 17.04.2020 година петок па се од 15:30 часот денес, недела.
Секое движење или групирање на своја рака е на сопствен ризик, дали од пренесување на вирусот или од добивање парична казна.
Ние како општински кризен штаб го осудуваме секое движење и групирање без дозвола и уште еднаш упатуваме апел да се почитуваат мерките и препораките на владата.

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3