Градоначалникот Медат Куртовски одржа работна средба со Градоначалникот на околија Дибра Р. Албанија

Jan 18, 2019 by

Градоначалникот Медат Куртовски одржа работна средба со Градоначалникот на околија Дибра Р. Албанија

Градоначалникот Медат Куртовски одржа работна средба со Градоначалникот на околија Дибра Р. Албанија Хајри Лачи за можно заедничко аплицирање на проекти на ЕУ од програмата за меѓугранична соработка.
На средбата присуствуваа и претставници од НВО од Р.Македонија и Р. Албанија како и Претставници од бизнис секторот од двата региони.
На средбата двете страни се договорија заедно да аплицираат проекти кој ќе бидат од интерес на своите граѓани а ќе допринесат за развивање на руралниот туризам во двата региони.

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3