Градоначалникот Медат Куртовски учествуваше на маршот “Штафета на Еднаквоста”

Sep 23, 2018 by

Градоначалникот Медат Куртовски учествуваше на маршот “Штафета на Еднаквоста”

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски учествуваше на маршот “Штафета на Еднаквоста” која за прв пат се оддржа во Гостивар. Целта беше да се испрати порака дека лицата со попреченост се дел од општеството и треба да бидат прифатени како еднакви граѓани со сите нас.
Штафетата на еднаквоста започна од ул. Илинденска која беше организирана од здруженијата Вера од Струмица, заедно можеме и ресурниот центар на родители.
Оваа активност доби Поддршка од голем број здруженија, активисти и граѓани од целиот регион.

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3