Избор на најдобра мавровско-реканска пита

Jul 30, 2018 by

Избор на најдобра мавровско-реканска пита

Денес 29.07.2018 година во с.Ростуше, се одржа долгогодишниот традиционален настан “Избор на најдобра мавровско-реканска пита“, на настанот со сопствено изработени традицинални пити учествува повеќе од 70 жени од сите населени места на општината, од кои 30 влегоа во потесниот круг за избор на најдобра пита, настанот беше посетен од страна на голем број на жители од државата, меѓу кои најзастапени беа гостите од Скопје од “Скопско културо лето“, настанот беше збогатен и со културно-уметнички точки, пред се со зурли и тапани од познатите “Мајовци“ од Дебар. Во вечерните часови со почеток во 21.00 часот ќе се одржи и целовечерна музичка забава (игранка) со музика во живо во центарот на с.Ростуше.

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3