Форумите во заедницата

Dec 1, 2014 by

Форумите во заедницата

Во рамките на програмата на „Форумите во заедницата“ во с.Ростуше во ресторантот „Центар“ се одржа четвртата по ред форумска сесија на која се разговараше за 7 (седум) буџетски програми и од која произлегоа голем број на предлог проекти иницирани од потребите на локалното население на општината.

Главна цел на програмата е да се поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво. Форумот претставува платформа за развој којашто цели кон тоа

–       граѓаните да го подобрат сопствениот живот, со сопствени идеи и учество и а

–       администрацијата да развие партиципативно и одговорно локално владеење на кое ќе му се верува.

Наредната петта и последна сесија за оваа година ќе се одржи на ден 04.12.2014 година во хотел „Срна“ во с.Маврово на која се поканува локалното население да земе учество.

ro 1 ro 2 ro 4 ro 8

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3