Работен состанок во ростуше

Sep 26, 2014 by

Работен состанок во ростуше
Во Ростуше се одржа работен состанок помеѓу пртставници од секторот за инспекциски служби на Нашата Општина, претставници од полициското одделение од Ростуше и претставници на угостителски, трговски и транспортни препријатија на тема “Почитување на законот за јавна чистота и законот за забрана од пушење”. На состанокот исто така се разговараше за обврските на угостителите и сопствениците на трговските објекти, обврските кои ги имаат граѓаните, градежните фирми како и транспортните препријатија кои ги носат градежните материјали како и градежниот шут до депониите кои се одредени од страна на Советот на Општината. Заштита од сечење и пустошење на шуми, безбедност во сообраќајот како и други теми со кои секојдневно се соочува месното население кое живее на територијата на Општина Маврово и Ростуша.
zastita

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3