Хуманитарна акција

May 22, 2014 by

Хуманитарна акција
успешно спроведена големата хуманитарна акција во сите населени места на општината

Акцијата за собирање на хуманитарна помош за настраданите од поплавите во Босна и Херцеговина и Србија успешно беше завршена за само неколку денови во сите населени места од Нашата Општина.
Денес беше товарен еден камион со околу четири тона храна, средства за хигиена и околу два тони облека, ќебиња и други срества за потребите на настраданите од поплавите во соседството.
Градоначалникот, Мукрем Мехмеди и Претседателот на Советот на Општината, Неџат Исмаили упатија голема благодарност до сите хумани граѓани од Нашата Општина кои на било каков начин допринесоа да оваа голема хуманитарна акција заврши успешно. Исто така Општината изрази благодарност до Директорот на СОУ Маврово – Ростуше, Бајрам Требишки и учениците од ова училиште за укажаната помош при складирањето и товарањето на намирниците кои треба да се предадат на Црвениот Крст во Скопје од каде треба да се пренасочат до предвидените дестинации. 

h7 h8 h9 humanitarna 1 h2 h3 h4

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3