Градоначалникот Мехмеди го означи почетокот на овогодинешниот традиционален турнир во мал футбал

Apr 18, 2014 by

Градоначалникот Мехмеди го означи почетокот на овогодинешниот традиционален турнир во мал футбал

Градоначалникот Мехмеди го означи почетокот на овогодинешниот традиционален турнир во мал футбал. По повод Денот на Општината 4 Мај, локалната самоуправа традиционално и оваа година организира турнир во мал фудбал. Екипи од Средното Општинско Училиште Маврово – Ростуше како и екипи од Основните Училишта од Општината денес со одигрување на првите меѓусебни натпревари го означија почетокот на турнирот во мал футбал кој се одржува во салата Македонија кој е дел од спортско рекреативниот центар Радика. Натпреварите започнаа денес и ќе траат до 3 Мај. Вториот дел натпревари од овој традиционален турнир ќе се играат на новоотвореното повеќенаменско игралиште во Ниќифорово. Во рамките на турнирот ќе се одиграат повеќе натпревари помеѓу училиштата а во финалето ќе играат двете најдобри екипи во мал фудбал . Со реализирањето на овој турнир и други планирани културни уметнички настани и оваа година ќе биде одбележан 4 Мај Денот на Општината.

4 maj

Related Posts

Tags

Share This

Download mp3